Парламентът носи политическа отговорност за служебното правителство Половината министри в този

...
Парламентът носи политическа отговорност за служебното правителство Половината министри в този
Коментари Харесай

Борисов: Половината министри в този кабинет са от ППДБ

Парламентът носи политическа отговорност за служебното правителство 
Половината министри в този кабинет са от ППДБ. От първия ден споделих, че не съм склонен с някои министри. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

„ Казват, че кабинетът е на ГЕРБ, а майка на кмет от Политическа партия е министър, означи той и посочи, че е чиста случайност това, че е заменен външният министър. През деветте месеца ГЕРБ дава отговор за външната политика посредством Мария Габриел и посредством мен, като ръководител на външната комисия, желаеме тази линия да продължи ”, съобщи още Борисов.

„ В тежката геостратегическа обстановка, би трябвало да имаме доста устойчиво държавно управление, посочи той и изясни, че има политически сили, които могат да носят отговорност в Народно събрание. Движение за права и свободи и тогава и в този момент в никакъв случай не са взели участие и са нямали министри или зам.-министри. Но в този момент приканвам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното, тъй като другояче ще се получи неприятно отроче. Но би трябвало да имаме виновен парламент. Не може да желаеме от Нинова, Костадинов и Тошко Йорданов да поддържат служебното държавно управление. Парламентът носи политическа отговорност за служебното държавно управление и по тази причина се обръщам към сътрудниците, които гласувахме Конституцията и тогава си говорехме, че ще бъдем един блок в идващите 10 години ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, разяснява Борисов.

„ Даниел Митов е ярка политическа фигура, каквато е Габриел, какъвто е Спецов, какъвто е Гвоздейков. Искам външната политика да бъде обезпечена. Предложих, с цел да не се лашне страната, двата темела - Асен Василев за финансите и Мария Габриел за външните работи да останат, не стана това. Хайде малко да се успокоим. Ако назначат Митов, ще кажем, че носим отговорност за външната политика. Ще подкрепим всичко за модернизацията на армията, това мога да кажа ”, акцентира Борисов.

„ С господин Вътев имам доста положителни връзки и за тези смени нито желая да знам, нито знам. Когато Народното събрание е променял с предумисъл от президентската институция контролът на служебното държавно управление да пристигна в Народното събрание, партиите в този момент би трябвало да си понесат отговорността ”, добави Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР